Image

Благодійний фонд «Карітас Запоріжжя» надає психосоціальну підтримку мешканцям буферної зони

В межах проекту «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях» вразливе населення населених пунктів Новобахмутівка та Новоселівка Донецької області отримує послуги психолога – індивідуальні консультації та групові заняття. Також, в разі потреби, у мешканців є можливість поспілкуватися та отримати консультацію телефоном. 

Для визначення проблематики бенефіціарів проведені первинні зустрічі, домашні візити до підопічних домашньої опіки. Під час індивідуального консультування психолог встановлює довірливі взаємини за допомогою емпатичного розуміння, щирості, бесіди, активного слухання. У деяких випадках велась робота одразу з опорою на доступні ресурси підтримки людини та на особисті сильні сторони.

На групових заняттях учасники діляться особистими труднощами, переживаннями, пов’язаними з роз’єднанням сімей через тривалий конфлікт на сході України. Дехто з учасників вже кілька років позбавлений можливості бачитися з дітьми та онуками. 

Зворотній зв’язок, який отримала психолог проекту за результатами групових зустрічей, показує, що у бенефіціарів покращився настрій, емоційний стан, і вони бажають продовження зустрічей. Позитивним результатом можна вважати активність учасників, відкритість в обговоренні особистих проблем, мотивів і цінностей.

Важливо зазначити, що надання психологічних групових послуг і індивідуальних консультацій  відбувається відповідно до  протоколів безпеки та протоколів роботи з бенефіціарами під час Covid-19.

 

 

Проект «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях» фінансується Австрійським агентством розвитку (ADA) за кошти Австрійського співробітництва з питань розвитку та Карітас Австрія.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *