В громадській організації «ДоброДар» с. Новобахмутівка, Ясинуватського району відбулась зустріч активістів місцевої громади з представниками Благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас Запоріжжя»

Під час живого спілкування були обговорені результати реалізації проекту «Надання багатосекторальної допомоги з опорою на ринки та громаду найбільш вразливим особам похилого віку, які живуть уздовж лінії зіткнення, для забезпечення подолання ними наслідків тривалої кризи на сході Україні», в рамках якого було створено громадську організацію «ДоброДар» – першу в районі!
У відремонтованому приміщенні офісу громадської організації по завершенню проекту не припинилася діяльність.

Здобувши досвід реалізації проекту, члени ГО завдяки активній життєвій позиції продовжили роботу за для покращення життя громади. У співпраці з Карітас Запоріжжя, через участь в конкурсі мікрогрантів, дівчата «ДоброДару» отримали можливість облаштувати невелику тренажерну залу, яка тепер має назву – фітнес клуб «SPORT TIME».

Директор БО «БФ «Карітас Запоріжжя» о. Андрій Бухвак подякував активістам за роботу, яка покращила якість життя мешканцям села, зокрема тим, які потребують особливої уваги – самотні літні люди, важкохворі, малозабезпечені, люди з інвалідністю. Людина в потребі є завжди в центрі уваги Карітас Запоріжжя , бо Карітас – це любов, Карітас – це милосердя.

Також на зустрічі було презентовано новий проект – «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях». В межах проекту бенефіціари Карітасу отримають, гігієнічні набори, супровід домашньої опіки, а також потребуючих консультуватимуть психологи проекту.

Приємно відмітити, що працівники ГО «ДоброДар», які отримали досвід надання послуг домашньої опіки в минулому проекті, продовжують допомагати літнім людям і в рамках нового, який фінансується Австрійським агентством розвитку (ADA) за кошти Австрійського співробітництва з питань розвитку та Карітас Австрія.

Не зупинятися на досягнутому вирішили в ГО «ДоброДар», тому на сьогодні в скарбничку їх досягнень додається отриманий грант на соціальний розвиток від організації «Людина в біді» (People in Need).

Карітас Запоріжжя підтримує добрі справи і починання ГО «ДоброДар» та висловлює сподівання, що їх жертовна праця змінить на краще життя мешканців не тільки с. Новобахмутівка, але й багатьох інших населених пунктів, які постраждали від військового конфлікту на сході України.

Проект «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях» фінансується Австрійським агентством розвитку (ADA) за кошти Австрійського співробітництва з питань розвитку та Карітас Австрія.