Комплексна допомога від Карітасу: малий ремонт житла і асистенція кейс-менеджерки

Карітас Запоріжжя йде шляхом комплексної підтримки постраждалих від війни мирних жителів. Сьогодні розповідаємо історію допомоги 66-річній запоріжанці Лідії Іванівні, квартира якої зазнала руйнувань від ракетної атаки 9 жовтня по вулиці Зестафонській. Вибуховою хвилею вибило вікна, пошкодило балконний блок та навіть стіни у помешканні пані Лідії.

Програма малих ремонтів житла від проекту “Emergency appeal” надала жінці цільовий грант на встановлення вікон. Вже зараз у квартирі Лідії Іванівни тепло і світло – за допомогою Карітасу у квартирі замінили 3 вікна і балконний блок.

Під час опрацювання пакету документів героїні, інженерка Карітасу Олеся Разгонова помітила, що у жінки – свідоцтво про приватизацію старого зразка, через що її немає у державному реєстрі власників нерухомого майна.

Проблемне питання Лідії Іванівни передали до фахової кейс-менеджерки проекту «Тепло для зими» – Катерини Захарової. Вона допомогла жінці отримати технічний паспорт на квартиру, уникнувши бюрократичних складнощів, а також пояснила алгоритм дій для отримання повного пакету документів про власність, направила до районного ЦНАПу, зорієнтувала за вартістю адміністративних послуг та переліком необхідних паперів.

Для нас слова вдячності від бенефіціарки – невимовно важливі. Команда Карітасу продовжує йти туди, де бачимо потребу.

#W4W
#Теплодлязими