Image

«Відчули, що ми не самотні люди!»

п.Тетяна та п.Юрій – літня сімейна пара, за допомогою якій звернулися небайдужі сусіди по гуртожитку.

Так сталося, що у липні місяці цього року подружжя опинилося просто неба на вулиці. Причиною втрати даху над головою було виникнення конфліктної ситуації у їхнього сина з адміністрацією гуртожитка, у якому вони мешкали.

Як п.Тетяна, так і п.Юрій через певні проблеми зі здоров’ям належать до людей, які  потребують постійної підтримки, уваги та соціального захисту.

Із рідних, окрім сина, потурбуватися про літніх батьків більше нікому. Але і від нього проявів турботи вони не відчули. Тоді сусіди і звернулися до кризових фахівців проєкту «Простір підтримки» благодійного фонду «Карітас Запоріжжя» з проханням про допомогу.

Фахівці терміново виїхали на місце перебування подружжя. Під деревами з пакунками речей їх зустріли втомлені літні люди, що перебували в шоковому стані.

Була надана психологічна підтримка і визначені подальші кроки надання допомоги.

Так родина опинилася в будинку Милосердя у м.Запоріжжя, де й знайшла притулок. Там життя подружжя поза небезпекою.

п.Тетяна поспішила висловити щиру вдячність за допомогу і порятунок їхнього подружжя всім небайдужим сусідам та фахівцям:

«Дякуємо за добро! Ми відчули, що ми не самотні люди!»

З того часу минуло вже майже два місяці. Подружжя продовжують перебувати під наглядом фахівців та отримувати необхідну допомогу.

Фахівці кризового центру не залишають без уваги родину та надають психо-соціальний супровід.

А завдяки підтримці благодійників, в рамках реалізації ініціативи «ДоБаДі», подружжя пенсіонерів змогли забезпечити продуктовими наборами.

Кожного разу п.Тетяна зустрічає фахівців фонду з посмішкою на обличчі, ділиться новинами свого життя та знайомить зі своїми друзями.

Під час останнього візиту вона охоче поділилася:

«Мені тут подобається, тут панує домашній затишок».

Categories: Новини

1 thought on “«Відчули, що ми не самотні люди!»”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *