Image

Війна вдруге залишила без даху над головою

Попри тривожні події в Україні є місце і для позитивних новин.

Саме таку новину про народження донечки Емілії ми отримали від жінки, що на момент звернення по допомогу до фахівців БФ Карітас Запоріжжя, була при надії.

Спілкування з Альбіною відбулося під час надання адресної допомоги її родині. Тоді ж Альбіна поділилася своїми переживаннями, пов’язаними з їх вимушеним переселенням.

Альбіна у 2014 році вийшла заміж та переїхала з Луганська до Гуляйполя. Там у родині на світ з’явилися перші двоє дітей.

«Ми просто як родина жили звичайним життям. У березні ми очікували на народження третьої дитини, а не готувалися до бойових дій. Але через війну нам довелося тікати з власного дому в нікуди. Спочатку ми вирішили залишалися вдома, не мали намірів виїжджати з міста і думали, що все минеться. З кожним днем ситуація становилася більш небезпечнішою. Через збільшення кількості обстрілів ми щодня втрачали можливість виїхати. Я перебувала на останніх тижнях вагітності і дуже хвилювалася здоров’ям майбутньої дитини. Замість позитивних емоцій з’явилася тривога. Подолавши відчай ми наважилися на виїзд. Прихопити з собою ми змогли лише документи та мінімум речей», – розповідає Альбіна.

До Запоріжжя родина з найближчими родичами вирвалася з Гуляйполя у середині березня. У пошуках хоч якоїсь гуманітарної допомоги вагітна жінка шукала контакти благодійний фондів та організацій у місті. Геть розгублена вона згадала про фонд Карітас Запоріжжя, бо років шість тому, її бабуся як ВПО отримувала грошову допомогу від Карітас. На просторах інтернету Альбіна швидко знайшла контакти благодійного фонду та зв’язалася з нами.

«У слухавці ми почули схвильований голос жінки, яка поділилася своєю історією переміщення. Оцінивши потреби родини була одразу запропонована допомога» – говорить п.Світлана, соціальна працівниця Карітас Запоріжжя.

Фахівці допомогли з найнеобхіднішим: передали продуктові та гігієнічні набори, матраци, ковдри та постільну білизну.

Альбіна від всієї родини подякувала всім небайдужим людям за допомогу, тепло, любов і увагу.

Ми в свою чергу вітаємо родину з народженням Емілії! Бажаємо родині міцного здоров’я і миру!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Благодійний фонд Карітас Запоріжжя продовжує надавати підтримку громадянам, які постраждали від війни та опинилися у складних життєвих обставинах.
Ви можете підтримати діяльність нашого фонду, зробивши благодійний внесок переказом за реквізитами Pay Pal: charitycaritaszaporizhzhia@gmail.com

Для зручності переказу відскануйте QR-CODE.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *