Image

Ремонти домогосподарств у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій і Житомирській областях

Проєкт малих/середніх ремонтів «Ремонти домогосподарств у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій і Житомирській областях» реалізується у співпраці з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

Проект забезпечує малий/середній ремонт житла для осіб/домогосподарств у місті Запоріжжі та громадах області, що постраждали від російської агресії, якщо житло має пошкодження, але фактично ціле та придатне для проживання. Під малим/середнім ремонтом розуміються відновлення незначних пошкоджень житла, зокрема, розбитих вікон і дверей, обвалення підвісної стелі, незначних пошкоджень даху, незначний ремонт електрики та водопровідних труб всередині житла тощо.

«Карітас України» та УВКБ ООН надають уразливим домогосподарствам, які мають незначні пошкодження внаслідок російського вторгнення, грошову допомогу для ремонту будинків або залучають до проведення ремонту будівельну компанію. Формат надання допомоги залежить від потреб домогосподарств та може відрізнятися у різних територіальних громадах. Соціальні працівники та інженери проекту надають допомогу домогосподарствам щодо ефективного проведення ремонтів, у тому числі й консультації з технічних питань.

Грошову допомогу на малий ремонт отримають:

  • Домогосподарства, що зазнали незначних пошкоджень внаслідок російської агресії.
  • Домогосподарства, які не отримували допомогу від держави або іншої організації на відновлення пошкоджень власного житла, постраждалого від російської агресії.
  • Домогосподарства з доходом нижче 5400 грн/особа/місяць. АБО такі, що втратили джерело доходу, АБО такі, що відповідають одному з наступних критеріїв вразливості:

1) Одинока матір/одинокий батько або опікун однієї дитини чи декількох дітей віком до 18 років;

2) Родина, у якій є вагітна жінка або мати з дитиною до 3-х років;

3) Багатодітна родина (три чи більше неповнолітніх дітей);

4) Член родини має інвалідність або тяжке/хронічне захворювання;

5) Самотня людина похилого віку (60+) або домогосподарство, яке складається з одного-двох літніх людей, які не мають підтримки рідних.

ВАЖЛИВО: заява приймається безпосередньо від власника постраждалого житла, з наданням документів, підтверджуючих право власності!

 

Отримати консультацію щодо умов проєкту можна:

за телефоном проєкту (067) 117 82 12 (будні дні, з 10:00 до 16:00);

у офісі БО «БФ «Карітас Запоріжжя»: м. Запоріжжя, вул. Семафорна, 8 (каб. 12), будні дні, з 09:00 до 17:00.