Image

Допомога жертвам торгівлі людьми

0 Comments

Торгівля людьми є одним з найсерйозніших злочинів проти людини, брутальним порушенням її базових прав, насамперед, права на життя, свободу та особисту недоторканість, права на свободу від рабства, катувань, жорстокого чи нелюдського поводження, права на свободу проживання та пересування, рівності перед законом, права на відповідний рівень життя та відпочинок тощо.

Проведений аналіз свідчить про поширення в українському суспільстві явища торгівлі людьми пояснюється існуванням  багатьох чинників. Важливим чинником, що сприяє можливості бути втягнутим у торгівлю людьми, є скрутне економічне становище в країні (зниження зайнятості населення в усіх вікових групах, зростання безробіття, зниження індексу реальної заробітної плати тощо).

Починаючи з 2013 р. в Україні постає питання внутрішньо переміщених осіб, які також є групою ризику щодо торгівлі людьми. Найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб розміщена у Харківській, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській областях та в місті Київ.

Метою цього проекту є надати психосоціальну невідкладну допомогу жертвам торгівлі людьми і допомогти їм звернутися з заявою до уповноваженої особи для отримання офіційного статусу особи, що постраждала від торгівлі людьми.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *