Image

Круглий стіл з особливостей розвитку ринку соціальних послуг у Запорізькому регіоні.

23 квітня відбувся захід круглого столу у змішаному форматі з особливостей розвитку ринку соціальних послуг у Запорізькому регіоні. Організаторами виступили БО “БФ “Карітас Запоріжжя” та БО “Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя”.

До дискусії були запрошені представники міністерства соціальної політики, департамент соціального захисту населення Запорізької обласної ради, управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, місцеві депутати, надавачі соціальних послуг недержавного сектору, представники громад де є позитивні приклади залучення недержавного сектору до надання соціальних послуг.

Теми, які підіймалися на круглому столі:

Державна позиція, щодо імплементації “Закону про соціальні послуги” на рівні громад. Основні засади реалізації соціальної політики: Прозорість. Конкурентність. Неупередженість. Реалізація процедур соцзамовлення та інших конкурсів закупівлі соцпослуг. Необхідність проведення досліджень з визначення потреб громади у соціальних послугах для середньострокового планування та механізм їх фінансування.
Прозоре та фахове визначення потреб громади у соціальних послугах, як ключовий чинник справедливого ринку соцпослуг. Аналіз ситуації та досвід закупівлі послуг у недержавних надавачів соціальних послуг в Запорізькій громаді. Успішний досвід співпраці ОМС та НГО у наданні соціальних послуг за державний кошт в інших громадах. Проблеми та досягнення у залученні надавачів недержавного сектору до надання соціальних послуг в Запорізькому регіоні.

Метою проведеного заходу були вивчення потреб та проблем ринку соціальних послуг у Запорізькому регіоні, обговорення стратегій розвитку соціальних послуг з метою забезпечення доступності та якості, а також сприяння встановленню ефективної співпраці між різними зацікавленими сторонами у сфері соціального обслуговування.

Посилання на запис трансляції з заходу:
https://youtube.com/live/9-PJqV7Dj7w


Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *