“Тут Україна. Тут люблять. Тут опікуються”, – Віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук

Щодоби з Херсонської області до Запоріжжя евакуюється більше 700 людей, що становить 40-50% від загальної кількості новоприбулих ВПО. Години у дорозі, переживання, спека, а, найголовніше, біль від втраченої домівки — все це неймовірно втомлює та виснажує дорослих, діток та навіть домашніх улюбленців.

Для того, аби відновити сили, прийняти душ, втамувати спрагу та голод, а також відпочити після дороги створено транзитний хаб “Я-Херсон”. Тут, окрім усього переліченого, переселенці можуть отримати консультацію від міжнародних благодійних організацій, огляд лікаря та оформити необхідні документи. Ідея та реалізація цього осередку у Запоріжжі належить представникам Херсонської влади за сприяння Запорізької облдержадміністрації.

На відкриття хабу особисто завітала Ірина Верещук — віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Пані Ірина поспілкувалася з херсонцями, що вже виїхали з окупації, проінспектувала роботу хабу та наголосила на важливості евакуюватися, адже попереду чекає складна зима.

Віцепрем’єр-міністерка також мала розмову з усіма благодійними та волонтерськими організаціями, дотичними до допомоги ВПО з Херсонської області, серед яких і Карітас Запоріжжя. Наш фонд вже розпочав тісну співпрацю із керівництвом шелтеру: передали продуктові набори для новоприбулих, а вже найближчим часом плануємо надати побутову техніку та забезпечити локацію регулярними гарячими обідами. Також на регулярній основі хаб “Я-Херсон” відвідуватимуть аніматори Карітасу. Транзитний шелтер знаходитиметься в особливому фокусі проекту “Emergency apeal”, щоб усі евакуювані херсонці почувалися тут як вдома.

#Emergency_appeal
#Надзвичайне_реагування