Image

У Карітасі відбулася «Переселенська блуканина»

0 Comments

7 листопада у Карітас Запоріжжя відбувся груповий захід психосоціальної підтримки ВПО, в часі якого пройшла презентація настільної гри «Переселенська блуканина», розробленої програмою «Радник з питань ВПО» за підтримки міжнародних партнерів.

Метою заходу є спростування стереотипів та формування толерантного відношення до переселенців, що впливатиме на мирне вирішення конфліктів, пов`язаних з проблемами переселенців та сприятиме їх інтеграції у місцеву громаду.

Гра допомагає ближче зрозуміти переселенців та їхні проблеми. Тому всі охочі мали можливість «пограти у життя внутрішньо переміщеної особи». Під час гри учасники крок за кроком стикалися з реальними проблемами ВПО: від ухвалення рішення про переселення до моменту, коли людина повністю пристосувалася до життя в новому середовищі.

Головна особливість «Переселенської блуканини» – її сценарій, у розробці якого участь брали самі переселенці.

Сценарій гри змодельований із 76 різних життєвих ситуацій ВПО: як позитивних, так і драматичних. Як розповіла Радник з питань ВПО Anastacia Perepelitsa «Переселенська блуканина» – не просто гра, а симуляція того досвіду, який є у 1,7 мільйона громадян, але його немає (на щастя) у багатьох інших.

Сумісний захід відбувся в межах проектів «Простір медіації», «Простір підтримки» та «Зміцнення соціальної згуртованості».

Caritas Ukraine #Caritas #Карітас #Простір_медіації
#Простір_підтримки #Зміцнення_соціальної_згуртованості#Переселенська_блуканина

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *