Image

Як Карітас Запоріжжя допомогає шелтеру для літніх людей

Запоріжжя залишається важливим транзитним пунктом та стає новою домівкою для тисяч нових переселенців щодня. Саме тому справа облаштування та комплектації шелтерів ВПО залишається у постійному фокусі уваги проекту “Реагування на надзвичайні ситуації внаслідок бойових дій в Україні 2022”.

Із дружнім візитом завітали до спеціалізованого пункту розміщення ВПО, де наразі розміщується люди старшого віку (70+), які потребують особливого догляду та опіки соціальних та медичних працівників. Разом із тридцятьма переселенцями тут проживає і папужка Гоша, який дарує людям поважного віку радість і додаткове спілкування.

За час взаємодії із Карітасом Запоріжжя, шелтер отримав холодильник, мікрохвильову піч, електрочайники, плитки для готування, пральну машинку, посуд і постільну білизну. Окрім того, фонд фінансує триразове гаряче харчування для переселенців від ресторану «Белуга».

Атмосфера у МКП невимовно надихає — мешканці дружать між собою, збираються на спільні перегляди фільмів, а також разом святкують дні народження. Працівниця шелтеру поділилася щемливою історією — одна із бабусь вирішали пригостити своїх сусідів солоденьким на честь 85-го дня народження. Самостійно сходити до магазину їй важко, тож допоміг у покупці смаколиків “трішки молодший” дідусь. Тож, на вечерю переселенцы матимуть ще й смачний десерт.

Щасливі, що можемо допомагати!

#Emergency_appeal
#Надзвичайне_реагування
#Карітас_Запоріжжя
#Карітаc_України
@caritasukraine

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *