Cильна та незламна Людмила Пилипівна.

Бенефіціари напрямку “Догляд вдома” сповненні надіями на мирне майбутнє. Цього разу ми хочемо познайомити вас з історією Людмили Пилипівни.

Жінці 82 роки, вона місцева, працювала економістом та згодом пішла на пенсію. З часом їй стало дуже важко, бо вона отримала травму через падіння – перелом шийки стегна. На жаль, будь-які операції протипоказані через низки інших хвороб. Від своєї сусідки, вона дізналася про “Карітас Запоріжжя”, напрямок “Догляд вдома” та познайомилася з однією із соцпрацівниць – Світланою. Людмила Пилипівна потребувала підтримки та догляду, бо весь час вона сама вдома та взагалі не виходить з домівки. Тут і набирає сили назва нашого напрямку “Догляд вдома”, який функціонує в рамках проєкту “Адвокація сталих соціальних послуг”.

Людмила Пилипівна безмежно вдячна проєкту за те, що Карітас взяв її під “своє крило” і тепер вона може розраховувати на допомогу і відчувати, що вона не сама. Наша соцпрацівниця Світлана з найсвітлішою місією у серці завжди допомагає у буденних та побутових справах, які є проблемою для нашої бенефіціарки. Починаючи від прибирання, прання, походів до магазину та аптеки, завершуючи відвідуванням лікарень. Людмила Пилипівна зазначає, що Світлана – дуже добра та світла людина.

Весь цей час бенефіціарка не мала можливості оформити інвалідність, бо вона не може покинути навіть власну домівку. Наша співробітниця Світлана не стала осторонь та допомогла бабусі з усіма необхідними процедурами.

Бенефіціарка ділиться з нами, що соціальні служби не можуть надати їй допомогу через те, що в неї є діти. Двоє синів наразі боронять народ України, а ще один син не в змозі доглядати матір через хворобу. Єдиний варіант, який їй змогли запропонувати державні структури – послуги на платній основі, проте Людмила Пилипівна не може собі дозволити. А напрямок “Догляд вдома” запровадив платні послуги, вартість яких Людмила Пилипівна може покрити самостійно. Ми з шаною та порозумінням ставимося до кожного бенефіціара.

Напрямок працює у рамках проєкту “Адвокація сталих соціальних послуг”.