Image

Історія Лідії Макарівни зі спеціалізованого прихистку для похилих людей Оріхова

Допомога потребуючим у часи війни – це головне завдання Карітас Запоріжжя. У рамках проекту «Продуктова та гігієнічна безпека ВПО та місцевих у потребі» навідалися до особливого шелтеру. Тут наразі проживають 20 людей похилого віку, які мають труднощі із пересуванням і важкі захворювання. Всі ці люди – переселенці із Оріхова, яких із вересня евакуює соціальна служба міста, адже самостійно виїхати з-під обстрілів вони не можуть. Працівники соцслужби розказують, що іноді вмовити бабусю або дідуся поїхати із рідного дому дуже важко, навіть в умовах постійних ракетних атак і безупинних обстрілів. Потребуючим працівники Карітасу Запоріжжя доставили продуктові і гігієнічні набори для задоволення їх базових потреб.

Поспілкувалися із однією з бенефіціарок – Лідією Макарівною. Жінці 85 років, все життя вона прожила в Оріхові. До останнього не хотіла виїжджати, адже сподівалася, що війна от-от закінчиться. Коли ворожа ракета влучила у подвір’я Лідії Макарівни, вона нарешті погодилася евакуюватися до Запоріжжя. Жінка хворіє на діабет, двічі на день самостійно робить ін’єкції. Розповідає, що у темному і вологому підвалі, де постійно переховувалася від обстрілів, дуже важко було підтримувати належний рівень стерильності і робити регулярні уколи відповідно.
У пошкодженому будинку пані Лідії продовжує жити її син, доглядає там за котиками і собачками. А Лідія Макарівна чекає на Перемогу і обіцяє запросити до себе в гості, як тільки приведе до ладу будинок після цієї страшної війни.

Беремо приклад із цієї прекрасної пані – не втрачаємо оптимізму та віри у добро. Все буде Україна!

#FandH
#Food_and_Hygience
#Emergency_appeal
#Надзвичайне_реагування
#Карітас_Запоріжжя
#Карітаc_України

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *