Image

Нелегка доля

Нелегка доля випала на тендітні жіночі плечі Раїси Олександрівни, з якою працівники Карітас Запоріжжя познайомилися ще з перших днів започаткування діяльності фонду у Запоріжжі.

Через бойові дії на Донбасі, шукаючи порятунок для маленької онуки, якою опікується бабуся, у 2014 році родина переїхала до Запоріжжя з Донецької області, і згодом оселилася у модульному містечку, яке за ці роки вже стало рідним домом.

Переїхати до більш пристосованого для постійного проживання житла бабуся з онукою всі ці роки не мали фінансової змоги, з причини невеликої пенсії, значна частина якої витрачається на ліки та продукти харчування.

У 2022 році родина знову опинилася в зоні бойових дій. Залишити вдруге рідний дім дуже болісно і важко…

П.Раїса має інвалідність та хронічні захворювання, які дуже загострилися останнім часом і вимагають постійного контролю та підтримки. Та ще й нещодавно перенесена операція постійно нагадує про себе…

Всі ці роки родина відчувала всебічну підтримку сусідів по містечку, які через військову загрозу вимушені залишити тимчасовий притулок, який став для них рідним куточком.

Разом з виїздом сусідів у родини спливає надія на подальшу сторонню допомогу. Знаходячись у стані розпачу п.Раїса звернулася до нас.

Фахівці фонду здійснили оцінку потреб родини та визначили основні напрямки надання допомоги. В ході візиту родину було забезпечено гуманітарними наборами від благодійників, а п.Раїсу було внесено до реєстру отримувачів послуги з догляду вдома на постійній основі.

У цей нелегкий час кваліфіковані соціальні працівники Карітас Запоріжжя докладають максимум зусиль та продовжують дбати про тих, хто обділений турботою.

?Ми закликаємо небайдужих громадян робити добрі справи та разом з нами допомагати людям, які опинились у важких життєвих ситуаціях.

Це додасть нашому суспільству віри, міцності та стійкості духу у цей нелегкий для України час.
Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *