Image

Студентство як один з найважливіших ресурсів волонтерської діяльності

Волонтерська діяльність має великий вплив на розвиток громадянського суспільства, втілюючи в собі найшляхетніші прагнення людства – мир, свободу, безпеку та справедливість.

Одним із найважливіших ресурсів волонтерської діяльності є студентство.

25 жовтня 2021 року в рамках співпраці БФ «Карітас Запоріжжя» і Запорізького національного університету, напередодні вибору голови волонтерського сектора навчального закладу, відбулася інформаційна зустріч менеджера по роботі з волонтерами Юрія Вдовцова зі студентами 1 та 2 курсу факультету «Соціальна робота».

     

Відвідали подію понад 40 представників та представниць студентської молоді. Дехто з присутніх вже має практичні навички волонтерської роботи, а дехто тільки-но вирішив спробувати себе у ролі волонтера.

Розпочинаючи зустріч фахівець благодійного фонду познайомив студентську молодь з історією міжнародного благодійного фонду та основними напрямками надання допомоги.

Під час зустрічі були обговорені ключові питання діяльності волонтера, цілі та причини, через які люди її обирають.

На екранах презентаційні слайди поступово знайомили студентів з основними напрямками волонтерської діяльності БФ «Карітас Запоріжжя».

Своїм волонтерським досвідом також поділилися студенти, які вже не перший рік присвячують себе волонтерству.

У своїх презентаціях вони зазначали, яку роль благодійний фонд відіграв у їх знайомстві з волонтерством.

Про досвід волонтерської співпраці та волонтерські ініціативи, що реалізуються у Запоріжжі студентська молодь почула під час доповіді координаторки благодійної організації «Твори добро, Україна».

На завершення розмови студенти отримали відповіді на питання як стати волонтерами і які це може дати їм перспективи в майбутньому.

Менеджер по роботі з волонтерами додатково акцентував увагу на організаційних питаннях волонтерської діяльності студентів під час навчання та запросив студентів до активної участі у різноманітних волонтерських напрямках.

 

 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *