Image

Нічний обстріл Запоріжжя 3 травня 2023 року: починаємо ліквідувати наслідки

Нічний обстріл Запоріжжя 3 травня 2023 року, на щастя, обійшовся без жертв. За екстреними повідомленнями міської влади, пошкодження різної сили отримали до сорока будинків. Також жителі залишились без електро- та газопостачання.

Спеціалістів Карітас Запоріжжя, які ранком того ж дня вирушили до постраждалого району Запоріжжя, зустріли спантеличені пережитим жахом люди. Здебільшого, це пенсіонери. Та трохи пізніше до банеру Карітас Запоріжжя підійшов батько із дитинкою у возику. У зоні нічного обстрілу Запоріжжя опинились і дітки…

Як іронічно зауважив наш колега Володимир Мишляєв, зруйнована на одному із домогосподарств літня кухня, мабуть, була загрозою для російського агресора…

Фото зі сторінки

“Суспільне Запоріжжя”.

Місце влучання ракети

 

 

 

 

 

Оцінивши масштаби руйнування, співробітники Карітас Запоріжжя окреслили перспективи своєї майбутньої роботи – орієнтовно, це 10-15 будинків місцевих жителів, які відповідають критеріям забезпечення малими та середніми ремонтами.

Розмовляючи, спеціалісти Карітас Запоріжжя намагались заспокоїти місцевих мешканців, пояснювали, за яких умов та яким чином надається допомога, які документи треба зібрати для того, щоб зареєструватись та розпочати відновлення житла.

Перший етап завершено.

Найближчими днями спеціалісти проєкту «Ремонти домогосподарств у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій і Житомирській областях» [реалізується за допомоги Управління Верховного комісара ООН у справах біженців] вирушать до постраждалого району міста.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *