Image

Адвокаційний напрямок

Адвокаційний напрямок команди Карітасу Запоріжжя запровадив комунікаційну платформу для ОГС на базі якої відбувся круглий стіл з локалізації – друга частина регіональної зустрічі по локалізації, обговорення з місцевими ОГС (благодійними фондами, громадськими організаціями, громадськими спілками, асоціаціями, волонтерськими групами та ін. спільнотами) викликів та напрацювань міжнародних експертів гуманітарного кластера.

Метою заходу було представлення, обговорення та доопрацювання, за результатами обговорень з ОГС, концепції локалізації та рекомендацій, спрямованих на посилення міжнародних інвестицій і визнання ролі місцевих учасників, зменшення витрат і збільшення масштабів гуманітарної діяльності, розроблених підгрупою з локалізації міжнародної Адвокаційної робочої групи недержавних організацій – представників донорів та дистриб’юторів гуманітарної допомоги.

В рамках зустрічі сталося обговорення таких питань:
– адвокація у сфері локалізації (позитивні приклади та проблеми);
– наявність механізмів, які дозволяють ОГС ефективно взаємодіяти з донорами та міжнародними неурядовими організаціями (що працює, а що ні);
– як міжнародні недержавні організації та місцеві ОГС можуть підтримувати одне одного (взаємодоповнюваність);
– які рекомендації наразі є актуальними, але не були враховані Адвокаційною робочою групою, а які, навпаки, перестали бути актуальними;
– які конкретні рішення пропонують ОГС для підвищення їхньої ролі в рамках гуманітарного реагування в Україні.

Зустріч проведена у гібридному форматі: онлайн і офлайн, що дозволило брати участь представникам інших локацій, як національних, так і міжнародних.

Дякуємо за плідну співпрацю: Oxfam – Ukraine Policy Lead, @caritasukraine, The Exchange Foundation Consultant, Refugees International, CAFOD та всім іншим учасникам зустрічі.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *