Image

Історія Дмитра – бенефіціара кризового центру

Один із найпоширеніших запитів, з якими звертаються до кризового центру у стінах Карітас Запоріжжя – втрата документів, і проблеми, що пов’язані з цим.
До нас звернувся Дмитро, цивільний, що проживав в Ізюмському районі Харківської області. У квітні його рідне село було окуповано, при цьому хлопець отримав поранення у ногу та був відправлений до полону у Курську область. Наприкінці травня, в результаті обміну полонених, він опинився у Запоріжжі, у лікарні, де йому зробили 3 операції. Але паспорт був загублений при цьому.
Дмитро звернувся до Кризового центру, де йому була надана юридична консультація та розроблено план відновлення паспорту. Співробітники допомогли відновити паспорт спочатку у електронному вигляді через застосунок Дія. Також була подана онлайн заявка на отримання статусу ВПО та виплат від міжнародних організацій.
Наступним кроком стало його поселення у шелтері та подача заяви на відновлення паспорту. Проте, проблема з ногою все ще залишилася, і днями після кількох аналізів та поїздок по лікарням, Дмитро тепер перебуває у реабілітаційному відділенні однієї з лікарень Запоріжжя.
Дуже важливо в такі моменти звернутися за допомогою. Дмитро говорить, що йому пощастило з людьми, яких він зустрів у Запоріжжі – лікарі, сусід по палаті, який дав у користування телефон та, звісно, кейс-менеджер кризового центру Сергій, який допомагає у ситуації, що склалася. Працівники кризового центру не залишать людину наодинці з проблемою та всіляко підтримуватимуть на всіх етапах виходу з неї. Бажаємо Дмитру скорішого відновлення функціонування ноги та повернутися додому до рідних, про що він мріє от уже кілька місяців.
За допомогою звертайтеся за адресою: вул. Семафорна, 8 (5 кабінет) або за номером телефону +380673502122
Нагадуємо, що робота кризового центру організована в рамках проєкту «Екстрена допомога та захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні» за підтримки Nachbar in Not та Caritas Österreich
Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *