Image

Співпраця Карітас Запоріжжя з міжнародними донорами продовжується – на основі відповідальності та взаємної довіри

У квітні цього року відбувся візит представників УВКБ ООН (кластер з питань житла) до Запоріжжя. Програма візиту включала й офіційну зустріч у міській раді з об’єднанням благодійних організацій, які опікуються запоріжцями, що опинилися у складних життєвих обставинах. На зустріч були запрошені співробітники благодійний фонд Карітас Запоріжжя, як представники надійного партнера. Під час візиту були обговорені особливості реалізації програм з відновлення житла, аналіз потреб у Запорізькому регіоні, співпраця з органами місцевого самоврядування, зміцнення координації гуманітарних партнерів.

Як зауважив секретар міської ради Анатолій Куртєв, під час спілкування були обговорені перспективи удосконалення процесу надання матеріальної допомоги та можливості збільшення кількості її отримувачів. Також міжнародні партнери отримали уточнену інформацію щодо потреб запоріжців та вимушених переселенців.

Після зустрічі у Запорізькій міській раді представники ООН УВКБ кластеру з питань житла завітали до приміщення офісу Карітас Запоріжжя, де відбулася зустріч з координаторами поточних проєктів. Петро Бойко презентував досягнення минулого року, а також відбулось партнерське обговорення особливостей потреб нашого регіону.

Гості приділили увагу безпосередньо проекту «Ремонти пошкодженого житла у Запорізькій області», який фінансується за підтримки ООН УВКБ (UNHCR). Його координатор Андрій Торін мав можливість зробити наочну презентацію реалізації проекту. Був організований виїзд на постраждалі житлові об’єкти, проведені зустрічі із родинами, які вже отримали допомогу в рамках реалізації пілотного проекту минулого року та відновили житло, пошкоджене внаслідок обстрілів. Щире спілкування із отримувачами матеріальної допомоги стало для представників УВКБ ООН ілюстрацією ефективності благодійної діяльності, а також вправної та організованої роботи команди проекту «Ремонти пошкодженого житла у Запорізькій області» ООН УВКБ (UNHCR)».

Карітас Запоріжжя від імені запоріжців висловлює щиру подяку за спільну та продуктивну співпрацю та за колосальну допомогу регіону – Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

 

 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *