Image

Розвиток громад – спільна справа

17 лютого 2022 в селі Новобахмутівка Донецької області був проведений круглий стіл, ініційований фасилітатором проєкту «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях» БФ «Карітас Запоріжжя».

Під час заходу відбулася публічна дискусія, присвячена основним питанням взаємодії влади, громади, та бізнесу.

У дискусії взяли участь заступник голови Очеретинськоі військово цивільної адміністрації Сергій Добряк, адміністратор центру надання адміністративних послуг Олена Умнова, голова місцевої ГО «ДоброДар» Тетяна Бондаренкова, місцеві підприємці та представники громади.

 

Були обговорені перспективи розвитку: сільської громади, бізнесу, громадського сектору та кооперативів. Обговорювалося питання розвитку сільського туризму і цифровізації місцевого музею.

Продовжують залишатися актуальними питання щодо створення робочих місць і розвитку інфраструктури в селі.

Під час обговорень учасники заходу акцентували увагу на тому, що місцевій громаді сьогодні дуже важко вирішувати нагальні проблеми без сторонньої допомоги благодійних організацій та відзначили вагомий внесок БО БФ «Карітас Запоріжжя» у цьому напрямку.

Підсумовуючи роботу круглого столу, всі присутні дійшли висновку, що тільки у спільній взаємодії влади, громадських активістів та бізнесу можна долати всі виклики часу та вирішувати питання, якими б складними вони не були.

Проект «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях» фінансується Австрійським агентством розвитку (ADA) за кошти Австрійського співробітництва з питань розвитку та Карітас Австрія.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *