Image

Екскурсія містом для волонтерів

Велика частина волонтерів Карітас Запoріжжя – внутрішньо переміщені особи, що знайшли свій прихисток у Запоріжжі. Ми розуміємо наскільки важлива адаптація у новому середовищі, тож вже вдруге влаштовуємо екскурсію містом для волонтерів.
Цього разу гуляли не старими вуличками Олександрівська, а місцем де колись було розташоване селище Вознесенка, а зараз знаходиться сучасний Вознесенівський район. Познайомив нас із історією цього району екскурсовод та історик Ігор Павелкo, який розповів про менонітів та заснування селища козаками після ліквідації Запорозької Січі.
Побували біля балки – колишнього місця розташування церкви, побачили Тарасову грушу, яка, за словами краєзнавців, росла у дворі, де гостював Тарас Шевченко. Присутні мали змогу пройтися стежками-вуличками старої Вознесенки та ближче познайомитися з цим районом міста.
Майже тригодинна екскурсія дала можливість волонтерам поспілкуватися та разом відкрити для себе ще одну частинку Запоріжжя.
Захід реалізовано в рамках проєкту «Екстрена допомога та захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні» за підтримки Nachbar in Not та Caritas Österreich
Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *