Image

Психологи мобільної команди БФ «Карітас Запоріжжя» надають психологічну підтримку літнім людям, які постійно перебувають у спеціалізованому закладі «Відділення надання соціальної допомоги стаціонарного догляду» у с.Новомихайлівка Донецької області

В рамках роботи проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг та медичних ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України» БФ «Карітас Запоріжжя», з метою втілення програмного компоненту «Надання психосоціальної допомоги», психологами мобільної команди проекту вже другий місяць поспіль раз на тиждень проводяться групи психологічної підтримки для людей похилого віку, які постійно перебувають у спеціалізованому закладі «Відділення надання соціальної допомоги стаціонарного догляду» (раніше він просто називався Будинок Ветеранів), яке знаходиться у селі Новомихайлівка та підпорядковується міському центру надання соціальних послуг міста Мар’їнки Покровського району Донецької області.

Літні люди, майже кожен з яких живе з обмеженими фізичними можливостями (пересуваються на візках, палицях або ходунках), з великим задоволенням приходять на запропоновані психологами заходи, що спрямовані на покращення психоемоційного стану, зменшення відчуття самотності, набуття навичок зміцнення і захисту свого психічного здоров’я.

Групи психологічної підтримки проходять у теплій, дружній атмосфері, де кожен з учасників відчуває себе безпечно, спокійно і впевнено.

Учасники мають потребу саме у груповій формі роботи, бо, за їх словами, їм дуже не вистачає спілкування, де вони можуть розповісти про себе, та дізнатись про інших. Також, учасники часто зазначають, що їм не вистачає позитивних емоцій, тому що вони постійно перебувають у пригніченому настрої.

«Такі зустрічі дають нам можливість відчути себе потрібним, цікавим для когось, для нас це дуже важливо» – говорять на підтвердження учасники груп. «Нам цікаво дізнатись щось нове і корисне про свої психічні можливості» – продовжують вони.

Літні люди з нетерпінням чекають на кожну наступну зустріч, щоб поділитись своїми новими життєвими історіями, розповідями про виконання вивчених на попередніх заняттях вправ і усвідомлення ними їх дієвості у своєму житті, новими емоціями, які з кожним разом стають все більш позитивними. І це найголовніше для  фахівців проекту, бо це і є метою їх роботи!

Більш детальну інформацію щодо діяльності проекту можна отримати за номерами телефонів:

+38 050 420 32 12;
+38 050 017 31 09;
+38 050 017 25 48;
+38 050 101 66 14;
+38 050 476 28 60

Проєкт «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг та медичних ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я і підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на Східній Україні» реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (GMFA)

    

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *