Image

Родинні знайомства з «наївним мистецтвом» Марії Приймаченко

Фахівці обласної бібліотеки для дітей «Юний читач» Запорізької обласної ради запросили до себе в гості учасників проєкту «Підтримка дітей та молоді з інвалідністю» БФ «Карітас Запоріжжя», щоб познайомити з творчістю знаменитої української художниці, представниці «наївного мистецтва» Марії Приймаченко*, копії картин якої зараз експонуються у бібліотечній галереї. Діти та батьки з цікавістю слухали розповідь про українську художницю та розглядали копії її дивовижних робіт, звертаючи увагу на їх неповторність та різноманітність.

Цікава розповідь надихнула відвідувачів на створення і власних робіт. Зручно розташувавшись у читальній залі та прислухавшись до власних відчуттів, учасники поринули у яскравий світ мистецтва.

Під час арт-терапевтичного заняття діти і дорослі не тільки долучилися до творчої діяльності, а й поділилися враженнями щодо того, що їм більше всього сподобалося та запам’яталося під час знайомства з творчістю видатної мисткині.

Сподіваємося, що родинні знайомства зі світом прекрасного стануть гарною традицією серед родин проєкту, бо спільно проведений час у сімейному колі залишає назавжди приємні спогади і враження.

Дякуємо працівникам дитячої бібліотеки за чудовий захід та допомогу в наповненні життя родин цікавим дозвіллям та спілкуванням.

_________________________________________________________________________________________________________

* Марія Оксентіївна Приймаченко (30 грудня 1908 (12 січня1909 рік  – 18 серпня 1997) – українська народна художниця. яскрава представниця «наївного мистецтва», лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка (1966). Марія Оксентіївна дивовижно об`єднала у своїй творчості малюнок і живопис. Це – і живописна графіка, і графічний живопис водночас. За типологією роботи Приймаченко можна умовно поділити на сюжетні (фігурні), знакові, ритміко-орнаментальні. За роки натхненної роботи класик сучасного українського народного живопису Марія Примаченко створила понад 500 мистецьких робіт.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *