Image

Психологічний супровід від Карітасу Запоріжжя: історія Оксани Гринь

Психологічна підтримка є ключовою для тих людей, що на собі відчули усі жахи війни. Сьогодні хочемо поділитися з вами трагічною, але все одно життєствердною історією тридцятитрьохрічної Оксани Гринь із Гуляйполя, підопічної нашої психологині Лариси Старун.
Оксана проживала з мамою і дочкою, мала своє господарство, працювала і раділа кожному дню. Все змінилося одинадцятого травня. Оксана, як і зазвичай, поралася в огороді біля дому, коли біля неї розірвалася ворожа ракета і жінку накрило вибуховою хвилею. Наша героїня згадує, що встигла побачити понівчені ноги та одразу втратила свідомість. Небайдужі сусіди, наражаючи себе на ризик, прибігли на Оксанине подвір’я та викликали “швидку”. Жінку оперативно доставили до найближчої лікарні для надання невідкладної допомоги, а вже наступного дня Оксану перевезли для термінової операції до Запоріжжя. На жаль, одна ногу довелося ампутувати, а другу лікарі буквально “збирали”.
У процесі лікування та адаптації Карітас Запоріжжя не міг лишитися осторонь — ми надали постраждалій милиці, необхідні засоби гігієни, продукти та направили до Оксани нашу психологиню Ларису. Спеціалістка навідувала підопічну двічі на тиждень, проводила терапевтичні бесіди, допомагала налагодити контакт між героїнею та її мамою, давала поради, як легше пережити тривалу розлуку із дочкою.
Після того, як Оксану перевезли на реабілітацію до Львова, її контакт із Ларисою продовжився телефоном — тепер психологиня морально готує Оксану до поїздки за кордон для протезування. Цей складний процес вимагає від пацієнтки неймовірних зусиль, підтримувати які допомагає психологічна підтримка від Карітасу Запоріжжя.
Щиро бажаємо Оксані сил, витримки та успішної реабілітації. А вся наша команда буде завжди рада та готова прийти на допомогу!
Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *