Image

Візит Шелтер-місії Єврокомісії до Запоріжжя: враження гостей та взаємна підтримка

Минулої п’ятниці до Запоріжжя завітали представники Шелтер-місії від Європейської Комісії. Це Denis Heidebroek, Regional Shelter and WASH technical expert; Stefano Del Bino, Desk Officer Brussels; Volodymyr Kuzka, Program officer Kyiv; Cedric Perus, Technical assistant Dnipro; а також наші колеги Caritas Ukraine з Києва та Дніпра. Безпосереднє знайомство із працівниками проєкту малих та середніх ремонтів та візити до бенефіціарів допомогли гостям зрозуміти аспекти відновлювальної роботи у Запоріжжі.

Розмова із родиною, яка мешкає у повністю відремонтованому після обстрілу Запоріжжя у жовтні 2022 року домогосподарстві, була оптимістичною з точки зору оперативності та якості проведеної спеціалістами Карітас Запоріжжя роботи. Сім’я з п’ятьох людей із малолітніми дітьми отримала допомогу та швидко повернулася до відновленого житла – перезимували у власній теплій оселі.

Другою адресою стало домогосподарство, в якому учасники візиту змогли оцінити втрати та обсяг робіт, який має бути виконаний коштом наданої донаторами допомозі. Квартира літньої власниці житла через пошкодження стала непридатною для проживання. У діалозі відбулася конструктивна оцінка особливостей запланованого ремонту.

На жаль, візит був перерваний повітряною тривогою, об’явленою у декількох містах України і у Запоріжжі.

Та зібравшись у безпечному місці, гості та спеціалісти проєкту малих та середніх ремонтів продовжили обговорення побаченого. Була можливість і особистого спілкування як щодо реалій сьогодення, так і та планів на майбутнє.

Приємною була щира оцінка Denis Heidebroek: “Ви молодці, дякуємо за роботу!”

 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *