Image

Візит Caritas Ukraine до Запоріжжя: спілкування та пошук спільних рішень

Минулої п’ятниці, 26 травня, до Запоріжжя завітали наші колеги з Caritas Ukraine. Ми мали дуже насичену подіями та інформацією програму.

Навпротязі дня відвідали декілька домогосподарств, які отримали допомогу та відновили свої житло за програмою «Ремонти домогосподарств у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій і Житомирській областях». Корисним було спілкування й у процесі реєстрації нових бенефіціарів проєкту.

 

Дуже важливою як для особистого знайомства із командою, так і для порозуміння та подальшої роботи була зустріч в офісі «Ремонти домогосподарств у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій і Житомирській областях» із керівниками нашого спільного проєкту.

Олександр Клюжев, керівник шелтер-програм МБФ Caritas Ukraine; Romana Makolovych, менеджер нашого проєкту – разом із асистенткою Nadiia Rieznik, інженер поєкту Oleksii Cherednychenko познайомились із спеціалістами та соціальними робітниками Карітас Запоріжжя, кожен з яких мав змогу розповісти про свою участь у проєкті та висловити бачення деяких аспектів спільної роботи.

Так, прозвучала надія розширення локації проєкту: не обмежувати роботу Запоріжжям, а поширити на населені пункти, розташовані поруч, у передмісті, такі як Комишуваха. Кам’янське та інші.

Хвилює усіх така проблема, як завеликий термін від моменту реєстрації бенефіціарів до моменту отримання грошей.

З кожного питання відбулося ретельне обговорення та пошук позитивного вирішення. Так, щодо розширення локації – маємо надію додати до своєї роботи окремі населені пункти. Є розуміння і у термінах отримання бенефіціарами грошової допомоги.

Перспективою подальшого розвитку проєкту прозвучала думка щодо важливості реєстрації тих постраждалих, кому неможливо допомогти наразі, бо люди знаходяться у зоні бойових дій та в окупації. Та маємо створювати базу даних, і вже зараз працювати над цим.

А те, що люди знають про наш проект, звертаються та чекають по допомогу, – важливий та обнадійливий аспект роботи Caritas Ukraine в цілому.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *