Image

Готуємось до зими: перші паливні брикети доставили до Комишувахи

Війна в Україні знищила поняття “нормального життя” для мирного населення. Тисячі людських жертв, окупація територій, зруйнована інфраструктура, пошкоджені будинки, економічна та гуманітарна кризи — це сьогоднішні реалії українців. У цих умовах підготовка до зимового сезону має відбуватися завчасно та надретельно.

Багато міст та сіл Запорізької області у результаті ворожих обстрілів та ракетних ударів залишилися без газопостачання і, відповідно, без опалення напередодні холодів. Крім того, деякі села області взагалі не мали газового опалення. Саме для вирішення цих гострих проблем у рамках проекту “Реагування на надзвичайній ситуації внаслідок бойових дій в Україні” працює спеціальна програма із забезпечення палива для обігріву житла взимку постраждалим від війни – ВПО та мешканцям, які проживають у зоні бойових дій.

Багатотонна вага паливних брикетів і труднощі логістики до зон, де ведуться активні бойові дії, перетворюють відвантаження на складне завдання, яке, однак, під силу команді “Emergency Appeal” осередку Карітас Запоріжжя.


Вже 5 серпня перші домогосподарства отримали паливні брикети, що так необхідні напередодні зими. Пілотну партію доправили до смт. Комишуваха, яке зазнало значних пошкоджень внаслідок регулярних обстрілів: постраждали і будинки, й інфраструктура селища. Мешканці Комишувахи вразливих категорій не можуть дозволити собі покупку палива, тому для них допомога у підготовці до зими буде першочерговою.

Нас не лякає зима.
Нас не лякає війна.
Все здолаємо.

#Emergency_appeal
#Надзвичайне_реагування
#Карітас_Запоріжжя
#Карітаc_України
@caritasukraine

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *