Доставили воду і хліб до сіл Успенівського старостата

Команда проєкту “Emergency appeal” розуміє потреби своїх бенефіціарів. Мешканці маленьких сіл, які впритул знаходяться до зони проведення бойових дій, потребують найелементарнішого: води, хлібу та спілкування.
Незважаючи усі безпекові ризики, Карітас Запоріжжя доставив цю допомогу до Успенівського старостату. У селах Павлівка, Солодке, Красногірське, Привільне та Рибне залишилося лише по декілька заселених будинків на кожній із вулиць, переважна кількість мешканців — люди похилого віку. Лінію фронту практично можна побачити своїми очима. Однак, люди продовжують тут жити: під час доставки води і хлібу наші працівники навіть познайомилися із 94-річною бабусею!
Крім гуманітарної місії, встигли також поспілкуватися із Успенівським старостою, щоб визначити нагальні потреби жителів навколишніх сіл та спланувати наступні доставки. Особливо актуальною у літній період на південному сході є чиста питна вода.
Доставили
На зворотному шляху, одягнувши бронежилети та каски, доставили у середмістя Гуляйполя корм для котів. Ці пухнастики вимушено залишилися на вулиці через те, що господарі виїхали у більш безпечні міста України, покинувши домашніх улюбленців напризволяще. Небайдужі містянки годують котів-безхатьків, однак забезпечити їжу для десятка котиків у місті під постійними обстрілами – місія надскладна. Завдячуючи нашим благодійникам Nestlé надали волонтеркам смачну їжу для котів від Purina
Готові робити усе, щоб зберегти маленькі села та їх корінних мешканців, адже вони є хранителями традицій та ідентичності.