круглий стіл до Дня Соборності України

Фасилітатора по роботі з громадами і менеджера по роботі волонтерами запросили на засідання круглого столу до Дня Соборності України на тему: «Патріотизм як фактор формування єдності молоді у боротьбі за Незалежність і Свободу України» в обласний центр патріотичного виховання молоді та Інженерний навчально-науковий інститут ім. Ю.М. Потебні Запорізького національного університету.

✅ Мета: визначення ролі національно-патріотичного виховання у формуванні єдності молоді у боротьбі за Свободу і Незалежність України.
✅ Завдання: сприяння розумінню патріотизму як умови, засобу та результату дієвого формування життєвої позиції особистості.

Зустріч розпочалися з хвилини мовчання. Потім кожен учасник презентував про свої напрямки патріотичного виховання і свій внесок, який веде нас до перемоги. Юрій Вдовцов презентував волонтерську роботу у благодійному фонді Карітас Запоріжжя та як через волонтерську діяльність ми змінюємо наше майбутнє. Це є одним із ключових аспектів патріотизму.

Також обговорили питання:
🇺🇦Особливості прояву патріотизму молоді в процесі боротьби за єдність держави та суспільства в умовах російської агресії.
🇺🇦Роль національно-патріотичного виховання у згуртуванні молодих українців для зміцнення єдності української нації.

У рамках роботи круглого столу працювала експертна група у складі представників:
✔ Науково-педагогічної сфери,
✔ Державної влади та місцевого самоврядування,
✔ Координаційної ради з питань козацтва ЗОВА,
✔ Громадських організацій
✔ Військових підрозділів.

Захід відбувся завдяки:
✅ Управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА;
✅ Обласний центр патріотичного виховання молоді;
✅ Інженерний навчально-науковий інститут ЗНУ.