Моніторинг бенефіціарів: спілкування та сподівання

Моніторингова поїздка спеціалістів Карітас Запоріжжя та представників ООН УВКБ за адресами наших потенційних бенефіціарів в рамках проєкту «Ремонти домогосподарств у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій і Житомирській областях», стала корисним досвідом для всіх учасників події.

Була виконана вибіркова 10-відсоткова перевірка [з понад 300 поданих заявок] наявності пошкоджень житла та відповідності його власників критеріям вразливості згідно із проєктом.

Кожна зустріч із мешканцями домогосподарств, з якими триває робота в рамках проєкту, мала особливості, варті обговорення та важливі для порозуміння.

Маємо сказати, що емоційний стан людей, житло яких зазнало ушкоджень через обстріли ворогом нашого міста, емоційно покращився.

Люди впорались із шоковим станом, заспокоїлись, бо відчувають підтримку. За можливості та порадившись із представниками ДСНС, мешканці прибрали наслідки руйнації у квартирах та будинках.

Як-от, Дмитро із мамою Іриною, житло яких зазнало не тільки вибухової руйнації, а й має наслідки пожежі. Та навіть після пережитого горя люди тримають рівновагу, дякують за підтримку.

Спеціалістів Карітас Запоріжжя та представників ООН УВКБ порадувала охайна прибудинкова територія біля ушкоджених будинків. Зелена зона стала для багатьох мешканців місцем релаксу. Працюють на землі, прикрашають квітами, доглядають кущі та дерева.

Тож, разом сподіваємось на якнайскоріше відновлення пошкодженого житла.