У Запоріжжі за підтримки Карітасу запустили “Розумний гід”

В рамках конкурсу соціальних ініціатив «Ми – це місто»,
департаментом культури і туризму Запорізької міської ради спільно з Карітас Запоріжжя реалізовано проект
«Розумний гід». Він являє собою новий навігаційний туристичний маршрут у вигляді 11 інформаційних табличок, які відображають інформацію про туристичний об’єкт та найближчі цікавинки.

Таблички супроводжуватимуть туристів до 11 місцевих пам’яток: Свято-Покровського Архієрейського собору, обласного краєзнавчого музею, на Хортицю та тамтешній меморіально-туристичний комплекс Скіфський стан, у старий Олександрівськ, Бульвар Тараса Шевченка, каскад фонтанів “Райдуга”, Музей техніки Мотор січі, до Фонтану життя, у менонітську колонію Розенталь і Соцмісто.

Таблички оснащені QR-кодами, шрифтом Брайля та NFC мітками для безконтактного отримання даних. Текст таблички українською та англійскою мовами, а при скануванні QR-коду з інформацією можна ознайомитись 7 мовами (додатково німецькою, китайською, французькою, російською та турецькою) з озвучуванням та 3D-візуалізацією маршруту.

#Caritas_Ukraine
#Розумний_гід #Запоріжжя #туризм #Ми_це_місто