Image

Історія Максима і Даші, які отримали від Карітасу Запоріжжя грант на оренду життя

Знайомтесь, це Максим і Даша. Скоро їх у родині стане троє. Вони із Маріуполя.
Історія молодого подружжя більше нагадує трилер, який, на щастя, закінчився гепі-ендом.
Максим — лікар, а Даша — медична сестра, вони працювали в одній лікарні, раділи майбутній дитині, робили ремонт у квартирі. Всі ці плани нещадно поламала війна.
Потрапити у Запоріжжя їм вдалося лише 21 березня, адже вони перебували в полоні у лікарні: російські загарбники не хотіли випускати із Маріуполя лікарів і працівників медичної сфери, адже їх знання та вміння безцінні і рятують життя. Лише щасливий збіг обставин дозволив втекти із полону і дістатися міста.
У перші тижні після евакуації подружжя розмістили небайдужі друзі, але пара продовжувала активно шукати варіант квартири, розуміючи, що їх чекає поповнення. Паралельно з цим Максим і Даша прийшли волонтерити до Карітасу Запоріжжя — вони самовіддано допомагали переселенцям, не з розмов знаючи, як складно втрачати дім.
Пошуки житла дали свій результат — в одному із спальних районів родина знайшла затишну однокімнатну квартирку. Однак, перебуваючи на той час без роботи, подужати орендну плату і всі інші видатки було вкрай складно. Карітас Запоріжжя не міг залишитись осторонь цієї історії і надав сім’ї тримісячний грант на оренду житла, а також передав необхідні речі для майбутньої дитинки.
Наші герої, до речі, продовжують допомагати і зараз — знайомі, друзі та благодійники надали велику кількість дитячого одягу, частину із якого пара пожертвувала у дитбудинок “Малятко”.
Зараз Максим влаштувався на постійну роботу, а Даша очікує на пологи. Вони посміхаються, вони вірять у майбутнє. Вони створюють це майбутнє.
Нагадуємо, що @Карітас Запоріжжя надає грошові гранти на оренду житла для наступних категорій населення:
– особи з інвалідністю (I чи II групи)
– самотні люди похилого віку (60+)
– багатодітні родини (3 дитини і більше)
– одинокі батьки/опікуни (проживають разом із дітьми)
– вагітні чи годуючи мами (дитина до 2 років)
– важкохворі люди.
Оформити допомогу можна за номером +380676145341.
Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *