Image

терапевтична техніка кавової гризайлі у майстер-класі від Ані Полонської

Фахівці центру дітей і молоді #Це_Дім проєкту АССП завжди у пошуку нових форм реалізації соціальної послуги адаптації для бенефіціарів закладу. Цього разу знахідкою стала арт-терапевтична техніка кавової гризайлі у майстер-класі від Ані Полонської (Ізраїль), яка впевнена, що каву можно те тільки пити, нею можно і малювати, кава це фарба яка завжди с тобою.

Гризайль це техніка створення малюнка різними відтінками одного кольору, а природні відтінки кави надають сепія-ефект створеним зображенням. З півтори години майстер-класу діти засвоюють декілька художніх прийомів, які можливо стануть у нагоді у майбутньому, що закладає засади до нових пригод. Малювання кавою – це поринання у нові фантазійні світи, на підставі створення реального творчого продукту і, як витвору мистецтва і, як засобу терапії для розвитку уяв та навичок роботи з пензлем, моторики малечі, настанов до отримання естетичної та творчої насолоди дорослими, а супутня аромотерапія створює неперевершену стимулюючу творчу атмосферу до фіксації нових образів та композицій.

Фахівці фіксують позитивні властивості заходу через поглинання дорослих та дітей у творчій і терапевтичний простір з поступовим зануренням у техніку, починаючи з формування навичок малювання кавою та правильного її відчуття, розвитком образотворчої ідеї, коли мазок за мазком створюється унікальний кавовий шедевр – малюнок, незважаючи на загальну тему, а саме пейзаж,  для учасників майстер-класу. Впевнені, що персонал проєкту опанує цю техніку арт-терапії та долучить до скарбниці кращих методик надання соціальних послуг Карітасу Запоріжжя, а безмежна вдячність майстрині @anna_lev_polonsky за щире серце і неупереджене ставлення до підопічних центру хай стане нашою надією на майбутні творчі зустрічі.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *