Image

Догляда вдома

Тетяна самостійно доглядає за двома рідними людьми, які є інвалідами. Син Денис – інвалід першої групи, чоловік Сергій – інвалід другої групи. Син став повністю немічним в результаті автомобільної катастрофи і потребує постійного догляду вже впродовж 19 років, чоловік в результаті інсульту.

Майже два місяці тому ми приїхали до неї разом з соціальними працівниками напрямку “догляд вдома”. Перша зустріч – це оцінка потреб, для того, щоб з’ясувати групу рухливої активності, ступінь індивідуальних потреб. В результаті оцінки ми дійшли висновку, що працівник Олена може надавати соціальні послуги родині. Тетяна була в нестабільному психологічному стані: війна, горе, жінку вбивало емоційно. Жінка потребувала моральної підтримки, фізичної, юридичної допомоги.

Через місяць ми завітали до Тетяни з юристом, стан Тетяни стабілізувався, з’явився блиск в очах. За юридичною підтримкою ми звернулись в ще один проєкт Карітас Запоріжжя «Екстрена допомога та захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні». Юрист Павло надав консультацію стосовно пенсії: до кого звернутися і як писати листи до державних установ. Ще одним юридичним питанням було оформлення опікунства. Дані питання розглянуті і пішли в роботу.

Олена, соціальний працівник, і Тетяна, бенефіціарка Карітасу Запоріжжя, стали дуже близькі одна одній. Олена допомагає Тетяні по домашнім справам, допомагає з доглядом за Денисом, купує харчі, а також підтримує її психологічно.

Карітас Запоріжжя став справжньою опорою для цієї родини.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *