Image

Допомога від кризового центру

В рамках проєкту «Екстрена допомога та захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні» розширюється можливість надання допомоги для бенефіціарів, які мають статус ВПО та перебувають у вкрай складних життєвих обставинах та під супроводом кейс-менеджера.
Передумови отримання допомоги для бенефіціара:
✔ не отримував кеш-грант від Карітас Запоріжжя
✔ оформлено кейс бенефіціара у кейс-менеджера кризового центру проєкту «Екстрена допомога та захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні».
✔ не може самостійно отримати доступ до необхідної послуги або товару (лікування, оформлення документів, забезпечення потреб, покриття вартості квитків тощо).
✔ є відповідні документи, що підтверджують його потребу (медична довідка, рецепт ліків, висновок лікаря, довідка про зруйноване житло, тощо.)
✔ відповідає бодай одному критерію вразливості (люди з інвалідністю; самотні люди похилого віку (60 років і старше); багатодітні сім’ї (троє і більше неповнолітніх дітей), одинокі батьки/опікуни (проживають разом з дітьми); вагітні/ годуючі матері (діти до 2 років); важкохворі (підтверджено медичними довідками)
✔ послугу/товар можна оплатити через безготівковий рахунок.
Використовуючи індивідуальний підхід до бенефіціара, допомога буде надаватися у випадках:
1. Відшкодування вартості квитків, транспортних послуг;
2. Базовий набір особистих речей (одяг, предмети гігієни, постільна білизна, посуд, тощо);
3. Відновлення документів;
4. Медична діагностика (особливо в місцях компактного проживання) – при наявності направлення від лікаря;
5. Забезпечення медичними препаратами та приладдям (милиці, слухові апарати, візок) (при наявності рецепту від лікаря та заключення про хворобу);
6. Забезпечення телефонного та Інтернет зв’язку з родичами та близькими, які перебувають у зоні конфлікту;
7. Забезпечення необхідними речами для зимівлі (одіяла, обігрівачі тощо)
8. Похорон (частково).
Наголошуємо, що Карітас Запоріжжя сплачує послуги виключно безготівковим способом, замість бенефіціара, а не надає кошти готівкою.За консультацією та додатковими питаннями звертатися ВИКЛЮЧНО за номером телефону +380673502122
Нагадуємо, що роботу кризового центру організовано в рамках проєкту «Екстрена допомога та захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні» за підтримки Nachbar in Not та Caritas Österreich
Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *