Image

Люди, що перебували під супроводом кризового центру змогли підготувалися до холодів

Люди, що перебували під супроводом кризового центру змогли підготувалися до холодів. У очікуванні зими найпоширенішим запитом, звісно, стала потреба утеплення. За цим критерієм ми змогли придбати для людей обігрівачі або ковдру та матрац. Більшість тих, хто звертався за допомогою, мешкають в орендованих квартирах, часто не мають цих речей.

Одна з наших бенефіціарок Таїсія мешкає у гуртожитку зі старими вікнами, тож питання тепла у кімнаті є актуальним. Жінка приїхала з Гуляйполя – міста, яке щодня потерпає від обстрілів. Тричі до її будинку потрапляли ворожі снаряди. Спочатку донька із зятем відремонтували дах, волонтери допомогли матеріалами, а через 3 дні пробило шифер. Тож вирішили поки що більше не ремонтувати, а вже після перемоги цим зайнятися. Міський голова закликав евакуюватися автобусами, майже кожен день люди виїжджали. Жінка виїхала до Запоріжжя аж наприкінці березня, до останнього не хотіла покидати свою домівку. Та коли на її огороді впав снаряд – рішення таки назріло.

За порадою сусідки Таїсія звернулася до кризового центру, зважаючи на те, що жінка є маломобільною та їй важко пересуватися, обігрівач працівники кризового привезли її до нового помешкання. Також надали продуктовий та гігієнічний набори для людей з особливими потребами.

«Велике спасибі, що за нас стареньких турбуються. За увагу і за те, що не пройшли повз. Вдячна тим людям, які допомагають: хтось одягом, хтось продуктами. Або от обігрівачем, зиму перезимую. А на весну вже додому хочеться. Хоч би все скоріше закінчилося, щоб повернутися до своєї хати».

Ми розділяємо прагнення нашої бенефіціарки і на даний момент можемо мінімально підтримати її у задоволенні її базових потреб.

Нагадуємо, що робота кризового центру відбувається в рамках проекту “Екстрена допомога та захист людей, що постраждали від конфлікту в Україні” за підтримки @nachbarinnot та @caritasoesterreich

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *