Image

Історія нашої бенефіціарки – матері-героїні 10 дітей

Протягом жовтня та листопада вразливі категорії ВПО в рамках допомоги від Карітас Австрії та Nachbar in Not мали можливість отримати продуктові набори на родину одразу на 2 місяці. 3500 наборів потрапили до рук тих, хто цього потребував, а за кожною людиною – своя історія. Хтось приїхав із місць, де зараз йдуть бойові дії і не знають чи цілий ще їх будинок. Хтось виїхав із окупації і сподівається чимнайшвидше повернутися у власну домівку.

Ця тендітна жінка – мати-героїня, що разом із чоловіком виховують 10 дітей. Багатодітна родина виїхали з Великої Білозерки у липні місяці. Через знайомих чоловік дізнався номер перевізника, який би перевіз їх до Запоріжжя, з телефонним зв’язком було важко, довелося вибиратися на гору, аби зловити мережу і додзвонитися. Збиратися довелося похапцем, взяли по наплічнику на кожну дитину з мінімальним одягом. Добиралися легко, на кожному блок-пості щоправда доводилося показувати медаль матері-героїні, але завдяки ній родину пропустили у другій колоні, а вже наступна колона попала під обстріл. У Запоріжжі освоїлися, старші діти дистанційно продовжують навчатися у своїй школі.
Жінка підписана на багато телеграм-каналів, і коли в одному з них побачила інформацію, що є можливість отримати продуктову та гігієнічну допомогу як багатодітній родині – у листопаді звернулася до Карітас Запоріжжя. Записалася за номером телефону і через 3 дні її запросили на отримання. Соціальні співробітники, дізнавшись, що найменшій дитині 1,2 роки – також додатково надали дитячий гігієнічний набір та підгузки.
«Це нам дуже суттєва допомога, ми не очікували що коробок буде так багато, думали ну може хоч парочку дадуть. Дуже хороші набори – усе є: і крупи, і борошно, і макарони, і олія, і паштети… Ще й памперси та дитяча гігієна! Велике дякуємо за таку допомогу для нас, переселенців, та всіх, хто ось так опинився у таких умовах. Нехай вам Бог дасть здоров’я і миру»
Програма «Екстрена допомога та захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні» реалізовується за підтримки Caritas Österreich та Nachbar in Not
Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *