Соціальний педагог Дмитро у “Просторі, дружньому до дітей”

Соціальний педагог Дмитро у «Просторі, дружньому до дітей» є відповідальним за активний відпочинок – ранкові руханки, ігри на повітрі, естафети, перегонки з іграшковими автомобілями. Одним із напрямків роботи є також заняття Студії соціалізації молоді з аутизмом. Незважаючи на складну ситуацію в нашій країні і у місті в цілому, щотижня у Просторі відбуваються розвиваючі заняття, тривалістю приблизно годину. У цей час Дмитро самостійно знаходиться з дітьми.
Ці діти займаються у студії Карітас Запоріжжя з 2017 року, із них майже 3 роки вони знайомі з Дмитром. Тож Дмитро може відслідкувати позитивну динаміку – комунікативні навички покращилися, вони стають більш впевненими і відкритими. діти звикли один до одного, приходять сюди як на свято, вони вже стали як друзі, приходять поспілкуватися один з одним, пограти, безпосередньо бачаться тут та проводять разом час поза рамками центру, проводячи разом час. Під час карантину діти зустрічалися онлайн, проте з відкриттям Простору почали ходити, основна ціль того аби діти були без батьків та взаємодія у живому форматі.
Дмитро пропонує підліткам нові ігри, заняття, а на короткочасні заходи та майстер-класи іноді приходять і нові учасники. Розпочинаються заняття із привітання, розповідей про те як пройшов минулий тиждень – де були, чим займалися, фізичні вправи та настольні ігри, творчі завдання
«Наші заняття спрямовані на гармонійний розвиток особистості, особливу увагу приділяємо комунікативним навичкам. Раз на тиждень ми зустрічаємося, проводимо різні ігри, фізкультурні вправи, щоразу додаючи нові. Треба зазначити теж, що є декілька нових батьків із дітьми, що бажають долучитися з метою соціалізувати свою дитину. Зараз немає можливості для цих дітей відвідувати інші програми чи центри, а наш Простір є однією із основних точок де функціонує така група».
Нагадуємо, що роботу «Простору, дружнього до дитини» організовано в рамках проєкту «Екстрена допомога та захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні» за підтримки Nachbar in Not та Caritas Österreich