Image

16 мешканців населених пунктів Новоселівка та Новобахмутівка отримали сертифікати про проходження тренінгу «Розвиток підприємницької діяльності»

На 7-й рік конфлікту маленькі населені пункти, що розташовані вдовж контактної лінії, продовжують стикатись з постійними викликами небезпеки та пошуком джерел доходу. Історично місцеві мешканці орієнтувались на великі підприємства та ринки збуту сільськогосподарської продукції міст Донецьк, Горлівка, Луганськ. З розривом зв’язків, багато мешканців так і не знайшли собі постійні джерела доходу вдома, а деякі змушені мігрувати в пошуках роботи в інших містах та країнах.

Розуміючи цю проблему, БФ «Карітас Запоріжжя» в рамках проєкту «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях» в червні місяці розпочав компонент розвитку підприємницької діяльності для мешканців населених пунктів Новоселівка та Новобахмутівка Донецької області.

   

Компонент включає цикл з 6 тренінгів з розвитку підприємницьких навичок та фінансову підтримку підприємницької діяльності.

Під час тренінгу перша група учасників, отримала знання та навички ведення підприємницької діяльності, обліку та податковій звітності, пошуку покупців та постачальників. Отриманні знання та систематизація інформації допоможе їм почати або розвинути власну справу.

Проведення тренінгу для другої групи учасників заплановановано в он-лайн форматі у липні 2021р.

   

Всього, в рамках проєкту пройдуть навчання 60 мешканців в Донецькій і Луганській областях, та 30 з них – матимуть можливість отримати фінансову допомогу.

Бажаємо успіхів учасникам та чекаємо на цікаві бізнес ідеї!

    

Проєкт «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях» фінансується Австрійським агентством розвитку (ADA) за кошти Австрійського співробітництва з питань розвитку та Карітас Австрія.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *