Image

Відкриття Простору дружнього до дітей

У перший день літа світ відзначає День захисту дітей. Насамперед – це засвідчення їх права на безпечне життя, освіту, на відпочинок та дозвілля… У обставинах, що наразі склалися в країні, саме цього українські діти позбавлені. Особливо ті, що вимушені були залишити свої будинки та знайти прихисток у Запоріжжі. Тож неспроста саме цей день було обрано для презентації та відкриття Простору дружнього до дітей від Карітас Запоріжжя.
Його створення передбачає забезпечення безпечного простору для дітей, де вони матимуть змогу грати, відпочивати, корисно проводити дозвілля. Це також дає змогу їхнім батькам займатися деякими необхідними справами, поки їхні діти перебувають у безпечному місці та про них піклуються. Крім того, професійні працівники надаватимуть психосоціальну підтримку батькам та дітям, щоб дозволити пережити травмуючі події.
Ви тільки уявіть – 185 діточок разом з батьками завітали до нас на свято! На майданчику перед Простором їх чекали спортивні ігри з м’ячем, естафети, танцювальний флешмоб та фотозона. А вже у приміщенні – творчі виступи запрошених гостей та конкурси з подарунками. Згодом діти змогли обрати локацію до смаку – ігри, розмальовування глиняних фігурок чи перегляд мультфільму про доброту.
Після закінчення заходу діти отримали солодкі подарунки, які нам надали Rotaract Zaporizhzhia Це невелика можливість підтримати їх та подарувати приємні емоції та частинку тепла. Але найбільший подарунок отримали організатори – посмішки дітей, їх щасливі обличчя та обіцянки прийти ще.
Окрім цього, висловлюємо подяку фотографу Anna RA , яка долучилася до нашого заходу. Переглянути її світлини можливо у альбомі https://www.facebook.com/media/set/?vanity=anna.kukotina…
Захід реалізовано в рамках проєкту “Екстрена допомога та захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні”
Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *