Image

Знайомимо з волонтеркою Анастасією

У цей нелегкий час вагомою силою Карітас Запоріжжя є його волонтери – хлопці та дівчата, дорослі чоловіки та жінки, які у вільний час разом із нами, маленькими кроками роблять життя оточуючих трохи легшим.
Хочемо вас познайомити з нашою волонтеркою Анастасією Ясинською, студенткою 3 курсу юридичного факультету. До війни вона допомагала у притулку для тварин, а у червні цього року долучилися до команди волонтерів Карітасу.
«Одного дня просто захотілося щось змінити у своєму житті, направлене більше на допомогу людям, що постраждали від війни. Почала шукати в інтернеті благодійні фонди Запоріжжя і наткнулася на Карітас Запоріжжя, написала на сторінку в інстаграм, що хочу волонтерити і згодом мене додали до телеграм-каналу волонтерів.
– Чим саме ти займаєшся як волонтер?
Спочатку було фасування продуктових наборів для ВПО, тоді прибирання у бабусі, що перебуває під опікою Карітас. Згодом я також долучилася до волонтерства у «Просторі, дружньому до дітей», там чудова атмосфера – дитячі посмішки, галас, майстер-класи – багато позитивних емоцій. Влітку приходила кілька разів на тиждень, було більше вільного часу. Зараз, після початку навчання, вдається рідше.
– Чим для тебе є волонтерство у Карітасі?
Усвідомлення того, що певним чином впливаєш на життя людей, наприклад, коли приносиш теплий одяг. А людина, що заходиться у скрутній ситуації, яка лишилася будинку або своїх речей, прийде і зможе взяти їх і тепло вдягнутися. Або, завдяки тому, що ти зібрав продуктовий набір, у людині буде можливість харчуватися якийсь час.
– А особисто для тебе що дало волонтерство?
Це позитивні емоції, можливість відволіктися. Тут я знайшла багато хороших друзів, з якими спілкуюся і поза межами Карітасу.
– Про що ти мрієш?
Мої мрії полягають у допомозі людей, я і професію обрала – юриста, яка направлена на вирішення питань, що пов’язані, наприклад, зі свободою людей, хочеться повпливати на життя людей у хорошому сенсі цього слова.
– Що ти хочеш побажати волонтерам Карітасу?
Бажаю аби вони були здоровими фізично та морально, адже я знаю як іноді буває важко, присвячуючи так багато часу людям, триматися і не вигорати. Тож бажаю сил та терпіння у їх нелегкій повсякденній праці. А також побільше щасливих моментів у житті.
Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *