Image

Тренінг «Волонтерська ВзаємоДІЯ»

Відбувся триденний освітній тренінг «Волонтерська ВзаємоДІЯ» для тридцяти активних волонтерів, представників громадських організацій. Учасники та учасниці заходу через неформальну освіту змогли повною мірою осягнути волонтерство, як соціальне явище, знайшли своє місце та покликання у ньому, обмін досвіду та виникнення нових рухів для покращення соціальних послуг в регіоні.

 

За весь курс обговорили наступні теми:
-Особливості та принципи діяльності волонтерів. Організація діяльності за напрямками, визначення структури та відповідальних;
– Законодавча база волонтерської діяльності;
– Цикл управління волонтерського менеджменту;
– Фандрейзинг. Написання проєктів. Успішні кейси;
– Психологічне вигорання.

 

 

По закінченню навчання кожному учаснику/учасниці отримали сертифікати та настільну гру «Волонтерська взаємоДІЯ», яка спрямована на неформальну освіту активних громадян з тематики волонтерської діяльності, громадської участі, самоорганізації, а також соціальної відповідальності. Гра надасть можливість розширити власне уявлення про волонтерський рух та його роль у позитивних змінах у всіх сферах суспільного життя, налагодити контакти з громадськими активістами свого регіону, стати агентами змін у своїй громаді, зробити власний внесок у розбудову громадянського суспільства в Україні.

Проєкт реалізований благодійним фондом Карітас Запоріжжя за підтримки проєкту “Добрі сусіди — одна країна” @good_neighbors_one_country, який впроваджується ВБО “Інститут місцевого розвитку”.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *