Image

Завершення реалізації проєкту «Екстрена допомога та захист населення, що постраждали від конфлікту в Україні»

Протягом восьми місяців у Карітас Запоріжжя реалізовувався проект «Екстрена допомога та захист населення, що постраждали від конфлікту в Україні» (NIN) за підтримки Caritas Österreich та Nachbar in Not
Кризовий центр підтримував бенефіціарів у складних життєвих обставинах, допомагаючи вирішувати кризові ситуації, забезпечуючи по можливості їх базові потреби, та надаючи юридичні і психологічні консультації.
Люди, яким довелося виїхати з тимчасово окупованих територій, сірих зон та місць ведення активних бойових дій зверталися за харчовою та гігієнічною допомогою до соціальних працівників. Також відбувалася реєстрація на одноразову грошову допомогу для вразливих категорій ВПО у офісі та населеним пунктам Запорізького району.
Працівники «Простору, дружнього до дітей» організовували заходи для дітей, дитинство яких припало на часи війни. Вони як ніхто зараз потребують підтримки та можливостей для розвитку, дозвілля, комфортного та безпечного відпочинку. На заняттях діти розвивали свої творчі навички, робили цікаві поробки, мали змогу перевірити свою ерудицію та відвідувати театральні вистави, знаходили друзів, спілкувалися, і просто – були дітьми. Яскраві емоції, які дарували дітям, верталися до працівників сторицею у словах вдячності батьків та щасливих очей дітей.
Також вагомим здобутком є письмові подяки, які люди залишали нам на рецепції. Бачимо результат своєї роботи, потребу людей та необхідність подальшої підтримки бенефіціарів вже у інших проєктах Карітас Запоріжжя.
Ми щиро вдячні нашим закордонним партнерам за надану можливість допомогати потребуючим та Caritas Ukraine за всебічну підтримку на усіх етапах реалізації. Окрема подяка національній менеджерці проєкту Ганна Гоменюк та адміністраторці проєкту Natalka Hlushko за щире бажання служіння, дружні вказівки та своєчасну допомогу протягом всього втілення проекту.
Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *