Спільне дослідження БФ «Карітас Запоріжжя» і факультету соціології та управління ЗНУ зі з’ясування попиту, особливостей отримання та оцінки соціальної послуги соціально-трудової адаптації у дітей та дорослих з інвалідністю Запорізького регіону

Студенти I курсу спеціальності «Соціологія» факультету соціології та управління ЗНУ під час навчальної (інтерв’юєрної) практики вдосконалили навички у проведенні опитувань, обробки даних та складання звітів в рамках спільного дослідження БО БФ «Карітас Запоріжжя» і факультету соціології та управління ЗНУ зі з’ясування попиту, особливостей отримання та оцінки соціальної послуги соціально-трудової адаптації у дітей та дорослих з інвалідністю Запорізького регіону.

Для учасників опитування, за участю фахівців факультету соціології та управління ЗНУ, була розроблена анкета, що стосувалася основної теми дослідження.

Метою дослідження було визначення особливостей запиту на соціальну послугу соціально-трудову адаптацію, оцінка якості та перспективи її надання у Запорізькому регіоні.

Майбутні фахівці презентували результати дослідження, яке провели під керівництвом кандидата соціологічних наук, доцента кафедри соціології ЗНУ Кулик Марії Анатоліївни та кандидата соціологічних наук, викладача кафедри соціології ЗНУ Пилипенко Яни Сергіївни. Додатково студенти отримали відповіді на поставлені питання з основних засад надання соціальних послуг Карітас Запоріжжя від фахівців проєкту «Простір підтримки» та з великою зацікавленістю взяли участь в обговоренні отриманих результатів.

Під час презентації результатів дослідження керівники та консультанти практики надали високу оцінку роботі студентів і відмітили високу якість аналізу дослідження.

Дякуємо всім учасникам за проведене професійне дослідження, яке допоможе у визначені основних засад регіональної соціальної політики та вдосконалить подальшу роботу надавачів соціальних послуг!