Image

ВІСТКА МИРУ. БЕРЕЗЕНЬ

В українському фольклорі журавлі є символом весни і пробудженням природи, але у світі вони асоціюються з історією японської дівчинки Садако, яка вразила світ. Дитина пережила атомне бомбардування Хіросіми і за декілька років тяжко захворіла. Вона вірила, що якщо встигне зробити 1000 паперових журавликів, то неодмінно одужає. Друзі Садако також долучилися до складання оригамі, щоб допомогти дівчинці. І хоча хворобу перемогти не вдалося, відтоді паперові птахи стали символом миру і надії для дітей усього світу.

Журавлі Миру Садако – освітня програма, метою якої є вшанування дитячих голосів в усьому світі та поширення послання доброї волі та миру. Центр по роботі з дітьми та молоддю «#Це_Дім» провів освітній захід «Вістка миру» за підтримки компанії BIC – канцелярія – Запоріжжя. Він був проведений для дітей та молоді зі статусом ВПО, які вимушено покинули свої рідні домівки. Метою акції є підтримка дітей у цей нелегкий час, допомога у соціалізації та отримання позитивних емоцій, бо саме це дає надію на найкраще кожному з нас.

Освітня команда Тихоокеанських історичних парків координує цю програму на Гаваях, де учні гавайських шкіл вирішили зробити 1000 журавлів миру для українських дітей, щоб підтримати їх у цей нелегкий час. Українська освітня платформа спільно з Українським Католицьким Університетом та партнерами з Карітас України та Карітас Запоріжжя виступили організаторами акції у нашій країні: тепер 1000 журавликів від українських дітей полетять на Гаваї.

Під час завершення заходу діти отримали чудові набори високоякісного шкільного приладдя від нашого партнера BIC – канцелярія – Запоріжжя.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *