Image

З родинами запоріжців, в чиїх оселях завершується ремонти, познайомилась колега з Дніпра

Робота з відновлення житла у Запоріжжі, яка зокрема реалізується у нашому місті БФ Карітас Запоріжжя за проєктом «Ремонти домогосподарств у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій і Житомирській областях», завдяки партнерській співпраці з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців [УВКБ ООН], має постійну конструктивну та товариську підтримку колег із Києва, Дніпра.
Тож поїздка, організована минулого тижня за адресами наших бенефіціарів, обраних саб-офісом УВКБ ООН у Дніпрі, мала й інформативну, й щиро емоційну складову. Особисте знайомство пані Вікторії, відповідальної за напрям зовнішніх зв’язків УВКБ ООН, із отримувачами допомоги у Запоріжжі дало можливість оцінити реалії, в яких перебуває нині наше місто, побачити відповідність бенефіціарів критеріям програми, емоційно підтримати усіх учасників відновлювальної роботи.

За програмою поїздки учасники відвідали квартиру Ніни Іванівни, яка через руйнівні обстріли Запоріжжя у жовтні 2022 року наразі мешкає у родичів (пані Лідія допомагає старенькій). Щирим та приємним було й особисте знайомство із цією вольовою жінкою, яка замолоду працювала вчителькою математики у запорізькій школі №35. Ніна Іванівна самостійно проживала у своїй оселі незважаючи на дуже поважний вік – у квітні їй виповнився 101 рік. У травні вона за допомоги молодших родичів звернулася по допомогу до Карітас Запоріжжя. І нині в її квартирі практично завершено ремонт: відновлені вхідні двері, встановлені нові трикамерні вікна… І Ніна Іванівна найбільше за все бажає повернутися до своєї рідної оселі. Думаємо, це буде визначна подія роботи нашого проєкту.


Друга родина, яку відвідали учасники поїздки того ж дня, має на утриманні четверо діточок [п’ята, вже доросла донька, мешкає окремо]. Тож, дуже важливою задачею співробітники проєкту «Ремонти домогосподарств у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій і Житомирській областях» бачили повернення невеликого будиночку цієї великої та дружньої родини до відповідного комфортного стану. Пошкоджень будинок зазнав також через обстріли у жовтні минулого року. Ще до зими була надана допомога, яка дозволила замінити практично знищені вибуховою хвилею вікна в оселі. А наразі, завдяки збільшенню можливостей проєкту, ведуться більш масштабні ремонтні роботи. Ось-ось завершиться повне оновлення даху будинку, бо після вибуху старий шифер тримався лише завдяки вправним рукам господаря та монтажній піні… Новий дах теж монтується завдяки участі в роботі господаря. Та можливість замінити дах надана саме коштом Управління Верховного комісара ООН у справах біженців [УВКБ ООН].
Діти та батьки вдячні можливості залишатися вдома, у рідному будинку.
Зустріч та особисте знайомство дає нашій спільній роботі у відновленні житла запоріжців відчуття значущості, корисності, високої відповідальності.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *