Наші бенефіціари – люди непересічної життєстійкості: допомагаємо та надихаємось

Люди, з якими спілкуються в процесі роботи інженери та соцробітники проєкту Карітас Запоріжжя «Ремонти домогосподарств у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій і Житомирській областях», надихають своїм життєвим досвідом та вмінням гідно триматися у нинішніх обставинах.
Родини, житло яких зазнало руйнувань під час російських злочинних обстрілів, зазвичай гуртуються, підтримують дружні стосунки із спеціалістами Карітас, телефонують, розповідаючи про перебіг ремонту свого житла.
Часто дякують за підтримку – розуміючи, яка важлива вона зараз для кожного учасника відновлювальних робіт.
Дуже поважний вік однієї з бенефіціарок проєкту, у квартирі якої наразі завершується ремонт, вразив всіх учасників моніторингової поїздки Caritas Ukraine у травні. Ніні Іванівні виповнився 101 рік. Вона працювала вчителькою математики у школі №35, неподалік будинку, де отримала квартиру у 1965 році. До того, як її житло зазнало пошкоджень внаслідок обстрілу у жовтні минулого року, вона вела практично самостійне життя.
Рідні закрили вибиті вибуховою хвилею вікна плитами OSB та перевезли літню жінку до свого будиночку. Відразу були підготовлені документи на ремонт – Ніна Іванівна відповідає критеріям вразливості проєкту «Ремонти домогосподарств у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій і Житомирській областях».
І ось, ремонтні роботи майже завершено. Поновлені три вікна, вхідні двері, до житла потроху повертається затишний вигляд, за яким скучає його хазяйка.

Сподіваємось побачити її в рідних інтер’єрах, поруч із сімейними фото та милими її серцю речами. Щодо рис характеру, які пояснюють такий поважний вік Ніни Іванівні, її родичка Лідія, що опікується нею, назвала наполегливе бажання бути самостійною, підтримку рухливості спортивними вправами, зважене ставлення до життя.

Допомагаючи людям, вчимося життєвої стійкості, з якою переможемо випробування – за взаємної підтримки, всі разом