Image

Тактична медицина: найважливіші базові моменти для повсякденної роботи

Команда проєкту Карітас Запоріжжя «Ремонти домогосподарств у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій і Житомирській областях», який реалізується при підтримці УВКБ ООН, пройшли одноденний тренінг з першої домедичної допомоги за натівським протоколом ТССС (Tactical Сombat Сasualty Сare) першого рівня ASM (TCCC All Service Members).

Враховуючи реальність сьогодення, кожен повинен мати навички та знання з першої медичної допомоги. Так як Запоріжжя сьогодні є прифронтовим містом і в рамках реалізації проєкту передбачається виїзд у громади, ці навички є вкрай важливими та актуальними.

Під час курсу учасники навчилися надавати домедичну допомогу потерпілому у перші 10 хвилин після поранення або до прибуття медиків.

Протягом заняття відвідувачі ознайомилися:

з основними ознаками масивних кровотеч,

навчилися виконувати пошук кровотеч,

зупиняти критичні кровотечі за допомогою затискання,

накладання турнікета,

тампонування ран.

Окрім того, всі присутні до автоматизму відпрацювали навички з відновлення дихання, огляду грудної клітини, переведення у стабільне бокове положення, засвоїли прийом “бачу-чую-відчуваю”.

Насамкінець всі присутні тренувалися накладати тиснучі пов’язки з тиснучими елементами, правильно обігрівати пораненого за домомогою термоковдри, а також розглянули інші види поранень, що найчастіше трапляються у побуті.

Вся команда працювала досить злагоджено і показала гарний результат при виконанні вправ, в тому числі і на час. Всі залишились задоволеними та вмотивованими ще більше отримувати нових знань з тактичної медицини.

Команда Карітасу вдячна лектору тренінгу Олексію Засобі за співпрацю і професійний підхід.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *