Image

Історії людей, яким допомагає Карітас Запоріжжя, – літопис взаємодопомоги

Одна з наших історій, на завершення якої ми всі чекаємо, – це ремонт пошкодженої російським обстрілом Запоріжжя квартири, власниця якої має неймовірний вік, –101 рік.

Під час розмови із представниками ООН УВКБ, які відвідали декілька бенефіціарів проєкту, у цій квартирі прозвучало англійською one hundred one – і у гостей з’явилося здивування та захват в очах.

Літню жінку, за професією – вчительку математики, рідні прихистили нині на Кічкасі, у Заводському районі Запоріжжя. Та вона за потреби відвідує свою оселю, де прожила чи не півстоліття. В квартирі нині жити не можливо, вікна закриті OSB, чекають на ремонт.

 

ПРОЄКТ сaritas.zp «Ремонти домогосподарств у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій і Житомирській областях», який реалізується у співпраці з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) продовжує свою роботу.

Мета проєкту: надання фінансової допомоги на проведення малого та середнього ремонту житла для осіб/домогосподарств у Запоріжжі, яке постраждало внаслідок російської агресії.

Під малим та середнім ремонтом розуміються пошкодження житла, до яких, зокрема, входять відновлення розбитих вікон і дверей, обвалення підвісної стелі, пошкодження даху, ремонт електрики та водопровідних труб всередині житла тощо.

Надана грошова допомога має бути використана домогосподарством виключно для проведення ремонту власними силами. Натомість соціальні працівники та інженери проекту сприятимуть домогосподарствам у ефективному проведенні ремонтів, у тому числі шляхом надання консультацій та технічних порад.

Грошову допомогу на ремонт можуть отримати:

✔ Домогосподарства, що зазнали пошкоджень внаслідок російської агресії після 24 лютого 2022р.;

✔ Домогосподарства, які не отримували допомогу від держави або іншої організації на відновлення пошкоджень власного житла, постраждалого від російської агресії;

✔ Домогосподарства з доходом нижче 5400 грн/особа/місяць, які втратили джерело доходу.

АБО відповідають одному з наступних критерії вразливості:

✔ Одинока матір/одинокий батько або опікун однієї дитини чи декількох дітей віком до 18 років;

✔ Родина, у якій є вагітна жінка або мати з дитиною до 3-х років;

✔ Багатодітна родина (три чи більше неповнолітніх дітей;

✔ Член родини має інвалідність або тяжке/хронічне захворювання;

✔ Самотня людина похилого віку (60+) або домогосподарство, яке складається з одного-двох літніх людей, які не мають підтримки рідних.

Консультацію можна отримати у приміщенні офісу Карітас Запоріжжя за адресою: вулиця Семафорна, 8/каб. 12.

Також можна звертатись за номером телефона: +38 067 117 82 12 (будні дні, з 10:00 до 16:00)

 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *