Image

День гуманітарної допомоги

19 серпня весь світ відзначає День гуманітарної допомоги, який був заснований у пам‘ять людей, які ціною власного життя допомагали ближнім. Цього року для України та українців цей день набув особливого значення, адже саме гуманітарні вантажі забезпечують потреби мільйонів людей, що постраждали від війни.

       

Надання допомоги неможливо уявити без самовідданої волонтерської праці. Карітас Запоріжжя любить своїх волонтерів, які поруч на всі етапах. Ми разом приймаємо та розвантажуємо величезні фури, сортуємо та фасуємо набори, формуємо чергу та видаємо продуктові пакунки, надаємо соціальні послуги та емоційно підтримуємо наших бенефіціарів.

       

Саме тому на честь свята працівники Карітасу влаштували для волонтерів особливий квест із солодкими подарунками. Локації були розміщені у приміщеннях Фонду, тож волонтери мали змогу побачити зсередини наш гуманітарний штаб та приміряти на себе ролі координатора проєкту, логіста, соціального працівника, локального інженера та навіть піарника. Виконуючи веселі, але не завжди прості завдання, учасники не лише отримали задоволення, а й більше дізналися про складнощі доставки гуманітарних вантажів до отримувачів допомоги.

       

Усі волонтери, які взяли участь у змаганні, отримали солодкі подарунки, яскраві фото та невичерпну мотивацію продовжувати свою неоціненну працю.

        

Захід проводився в рамках проектів: «Адвокація сталих соціальних послуг», «Реагування на надзвичайні ситуації внаслідок бойових дій в Україні» та «Екстрена допомога та захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні».

         

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *